Coronavirus.

Vanaf 3 maart kunt u weer terecht in de salon.

Bel de komende dagen tussen 9:00-12:00 voor een afspraak. Dit kan van maandag tot en met vrijdag.

Vanaf 3 maart kunt u tijdens werktijden weer een afspraak maken. Tot en met 11 maart staat de online agenda dicht, om drukte en uitlopen te voorkomen.  

18-2-2021

U mag uw produkten weer afhalen.

Vandaag houden alle kappers een aktie.

Met de actie #lichtvoordathetuitgaat vragen we in de avond van 18 februari landelijk aandacht voor de situatie waarin wij ons bevinden. Tot nu toe bereiken de financiële steunmaatregelen ons onvoldoende! (Ik krijg geen steun vd overheid).

Wij willen niet voorgoed het licht uitdoen, daarom steken wij op donderdag 18 februari van 18.00 uur tot 20.00 uur voor al onze klanten het licht in de gesloten salon aan.

#lichtvoordathetuitgaat #steunjekapper #wijwillenopen #wachtopons #koopbijdekapper

Verdriet. (21-1-2021)

Vandaag was mijn hoop gevestigd op de persconferentie. Want echt alle bedrijven, en ook de zzp'ers (ik dus), zouden geholpen worden met de nieuwe steunmaatregelen. Aldus de overheid

Maar niks is minder waar, ik krijg geen steun van de overheid. Weer niet.

Ik zit nu met mijn handen in het haar. Mijn haar, want uw haar mag ik niet aanraken. Want dan krijg ik een boete van €4000,_ euro. Oh ja, en niet te vergeten, sluiting van mijn mooie salon.

Denkt u dus alstublieft niet, dat ik heerlijk geniet van de sluiting, en er nog voor betaald krijg ook. (Ook al verteld de overheid, we steunen iedereen). Want niks is minder waar.

Ik zou graag weer willen werken, maar mag het niet. Ik wil mijn gezin onderhouden, maar dat mag ik niet.

Ja ik wil corona bestrijden, ( ik deed er ook alles aan wat ik kon). Maar wel op een eerlijke manier. 100% sluiting, 0% steun. Dat is zo oneerlijk.

Lieve klanten, ik probeer positief te blijven. Maar helaas, vandaag lukt dit niet.

Maandag:             9:00-13:00 ( in de oneven weken tot 12 uur)

Dinsdag:               8:00-14:30 ( in de oneven weken tot 14:00

Woensdag:           8:00-17:30

Donderdag:          9:00-12:00 (alleen in oneven weken.

Vrijdag:                 8:00-17:30

Omdat de ruimte in mijn kapsalon beperkt is, mag ik maar 1 klant ontvangen. Minderjarigen en mensen met een beperking mogen onder begeleiding van 1 volwassene komen. Heeft u meerdere kinderen, dan verzoek ik u deze even buiten te laten wachten, of om beurten met ze te komen. Bij slecht weer, kan uw andere kind in de gang plaats nemen.

-Bij binnenkomst kunt u uw handen reinigen, en u draagt een schoon mondkapje, of vraagt er 1.

-U krijgt een schone kapmantel, en alles in de salon wordt na elke klant gereinigd.

-Blijft u thuis wanneer u gezondheidsklachten heeft.

-Houdt 1,5 m afstand van elkaar. Ook buiten.

-Betaal zoveel mogelijk contactloos.

-volg mijn aanwijzingen op.

Hieronder staat het hygiëne protocol waaraan ik me moet houden.

1. Deze afspraken gelden voor alle kappersactiviteiten en worden door iedereen die werkzaam is in de kappersbranche opgevolgd. 2. Uitgangspunt is dat deze afspraken helder zijn voor alle ondernemers, hun werknemers en de klanten. 3. Ondernemers, werknemers, klanten en iedereen die zich in het bedrijf bevindt houden zich aan dit protocol en de algemeen geldende RIVM-richtlijnen. 4. De branche en overheid communiceren over de afspraken. In kapsalons worden afspraken zichtbaar medegedeeld. 5. Deze afspraken gelden als minimum afspraken. 6. Door de stand der techniek kunnen de afspraken in overleg wijzigen. 7. De afspraken gelden voor de salon, onder andere de balie, de wachtruimte (onderdeel van de salon), de medewerkersruimte, opslagruimte en het toilet.


Protocol Bepalingen:


Voor de ondernemers:  Hang afspraken aan de buitenkant van de winkel en herhaal deze in de salon. Zet deze ook op de website voor klanten.  Zorg dat iedereen in de salon 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden. Zet stoelen op 1,5 meter van elkaar vandaan. Plaats indien nodig (kuch)schermen tussen de behandelplekken waar een klant en kapper plaatsnemen.  Zorg dat de werknemers onderling 1,5 meter afstand tot elkaar houden of plaats een (kuch)scherm.  Zorg dat werknemers bij het houden van pauze in de pauzeruimte 1,5 meter afstand nemen. Spreid de pauzes, zodat dit gerealiseerd wordt.  Spreid klanten ruim over de dag/avond, zodat de afstand van 1,5 meter tussen klanten in acht genomen kan worden, met een maximum van 1 klant per 10 m2 salonoppervlak.

 Doseer de klantcontacten en werk altijd op afspraak. De klant wordt verzocht kort (maximaal 5 minuten) voor de afspraak in de salon te komen, zodat er nooit te veel klanten in de salon aanwezig zullen zijn, met een maximum van 1 klant per 10 m2.  Zorg voor aanwezigheid van voldoende zeep in een pompflesje en wijs aanwezigen op het belang van handen wassen.  Zorg dat medewerkers minimaal eenmaal per uur en in ieder geval voor en na de behandeling van de klant de handen wassen. Zorg ook voor de aanwezigheid van verzorgende handcrème in een pompflesje.  Hang in het toilet de richtlijnen voor het wassen van de handen.  Wijs een klant met ziekteverschijnselen erop, dat hij/zij niet kan komen. Als de klant de afspraak telefonisch of online (via de website) maakt, wordt de klant hierop geattendeerd.  Blijf thuis als jij een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°) of koorts.  Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.  Neem direct bij binnenkomst een intake af met de klant, waarin gezondheidsregels worden besproken en naar de gezondheid van de klant gevraagd wordt.  Laat de klant direct na binnenkomst de handen wassen.  Zorg dat werknemers met klantcontact elke ochtend thuis hun temperatuur opmeten (zodat de veiligheid van klanten en andere medewerkers gewaarborgd is).  Ventileer je salon goed. Hiervoor gelden de ventilatierichtlijnen die opgenomen zijn in de Arbocatalogus voor de kappersbranche (www.healthyhairdresser.nl).  Als er updates komen op deze afspraken, communiceer die dan direct met alle betrokkenen.

Voor elke werkende in de salon:  Blijf thuis en ziek uit als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°) of koorts.  Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten  Was de handen elk uur, maar in ieder geval voor en na de behandeling van elke klant met zeep uit een pompflesje en water en gebruik handgel uit een pompflesje op basis van alcohol.  Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.  Gebruik papieren zakdoekjes of tissues. Gebruik deze slechts eenmaal en gooi ze meteen weg.  Groet zonder aanraking (geef geen hand, kus of knuffel).  Neem geen jas aan, laat de klant deze zelf ophangen. Desinfecteer de gebruikte hanger of kapstok na elk gebruik.  Leg meerdere handdoeken neer en was deze na elke klant, of maak gebruik van wegwerp handdoeken.

Versie 6 mei 2020 Pagina 3 van 3

 Gebruik voor iedere klant een schoon kapkleed, of maak gebruik van wegwerp kapkleden.  Maak na iedere klant de volgende zaken schoon met een desinfecterend schoonmaakmiddel: o de (kappers)stoelen, kaptafel en wasbakken o het gebruikte materiaal zoals scharen, kammen, borstel, messen, tondeuses, en het handvat van de föhn o de deurklinken en trapleuningen o de pinautomaat o alle touchscreens o de balie o de telefoon o toilet en fonteintje o gezichtsscherm o eventueel aanwezige (kuch)schermen  Maak gebruik van papieren (koffie)bekers, indien geen afwasmachine aanwezig, en papieren handdoekjes in het toilet.  Leg geen boekjes of tijdschriften neer om te lezen.  Draag handschoenen (max 4 uur per dag en volgens richtlijnen uit de Arbocatalogus voor de kappersbranche). Het dragen van een medisch mondkapje is volgens overheidsbesluit niet verplicht.  Draag handschoenen bij de behandelingen zoals genoemd in de Arbocatalogus voor de kappersbranche (onder andere bij wassen, kleuren, omvormen en permanenten) en maximaal 4 uur per dag. Draag handschoenen indien gewenst tijdens het knippen van het haar van de klant.  Gebruik alleen je eigen gereedschap en wissel dit niet met collega’s.  Behoor je tot een kwetsbare groep, neem dan contact op met je werkgever. In overleg met de bedrijfsarts als bedoeld in de Arbowet wordt vastgesteld of en op welke wijze er veilig gewerkt kan worden door de kwetsbare werknemer. Houd hierbij aandachtspunten van de LCI-richtlijn COVID-19 rondom de inzet van kwetsbare medewerkers en de LCI-richtlijn zwangerschap, werk en COVID-19 in acht.


Voor de klanten en andere aanwezigen in de salon:  Houd 1,5 meter afstand van elkaar, voor de salon en in de salon.  Kom alleen naar de salon. Een minderjarig kind en mensen die door een beperking begeleiding nodig hebben mogen naar de salon vergezeld worden door één volwassene.  Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°) of koorts.  Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.  Was direct bij binnenkomst in de salon je handen.  Het dragen van een medisch mondkapje is volgens overheidsbesluit niet verplicht.  Volg altijd de aanwijzingen van het personeel.  Betaal zoveel mogelijk contactloos (pin of mobiel).