Reiki!

Sinds 10 november 2011, ben ik bevoegd reiki master. Dit betekend dat ik in het bezit ben van reiki I, II en III (master).

Ik maak dan ook regelmatig gebruik van reiki. Bij mezelf, bij mijn gezin, en bij anderen. Dagelijks behandel ik mezelf, en ik ben nog altijd blij, dat ik de keuze gemaakt heb om reiki te beoefenen. Een mooi cadeau aan mezelf, en inmiddels ook aan anderen.

Mijn twee kinderen komen regelmatig met kapotte knietjes, buikpijntjes en andere pijnen bij me, en vragen me of ik even mijn toverhandjes aan wil doen. Een heel mooie naam voor reiki, gezien door de ogen van een kind. Mijn jongste zoontje vind het altijd heerlijk warm, en de oudste zegt dat het hem kriebelt. Dit verteld u meteen, dat reiki door iedere persoon anders ervaren wordt.

Wilt u ook weten hoe het voelt, dan kunt u het gewoon het best een keer ervaren.

Voor mijn kinderen is reiki zo vanzelfsprekend, dat ze soms verbaasd zijn dat iemand niet even hun handen op een zere plek legt, iets wat we allemaal eigenlijk van nature al doen als we ons ergens aan stoten.

Betekenis.

Reiki betekent letterlijk universele (rei) energie (ki).

Deze energie wordt doorgegeven door de handen (reiki I), kan op afstand naar u toe gezonden worden, versterkt worden, kan zelfs naar het verleden gezonden worden, en uw geest tot rust brengen (reiki II). Iedereen die het wil, kan het leren, hiervoor kunt u bij een reikimaster terecht, welke u de handposities zal leren, en zal inwijden tot reiki.

Wat doet reiki.

Reiki geeft een heerlijke diepe ontspanning, kan blokkades weghalen, verlicht pijn, of haalt het zelfs helemaal weg, geeft energie, laat u heerlijk slapen, geeft warmte, of juist kou bij bijvoorbeeld hoofdpijn, en kan toegepast worden op alles wat leeft.

Reiki gaat gewoon door kleding heen, trek dus gemakkelijke kleding aan. Het enige wat ik vraag, is of u uw schoenen uit wilt trekken.

Bij reiki I, kunt u uzelf en anderen behadelen. U legt dan uw handen in de geleerde handposities op uw lichaam of op dat van een ander. U leert hier de beginselen van reiki.

Bij reiki II kunt u uzelf en anderen behandelen. Zelfs als de persoon aan de andere kant van de wereld is. Reiki gaat dan door tijd en ruimte. Dit betekend dus, dat u ook reiki naar een situatie kunt sturen. Bijvoorbeeld bij een examen, tandartsbezoek, sollicitatie, noem maar op. U leert bij reiki II ook hoe u een reiki douche kunt plaatsen. Bijvoorbeeld boven een deur waar u vaak doorloopt, boven de tandartsstoel, omdat u dan net even te zenuwachtig bent om uzelf daar ter plekke te behandelen. Op het moment dat u het nodig heeft, zegt u alleen maar reiki aan. Reiki kan ook naar het verleden, een ervaring die u maar niet los kunt laten. Naar uw geest, om gepieker te stoppen/verminderen. En u leert hoe u tijdens de behadeling extra energie kunt geven op plaatsen waar het nodig is. Dit alles doet u met behulp van drie symbolen, waarbij drie mantra's horen.

Bij reiki III leert u hoe u een ander kunt inwijden tot reiki. U leert hierbij wederom symbolen en mantra's.

Bij elke behandeling die u geeft aan uzelf of anderen, zult u merken dat de reiki energie makkelijker gaat stromen.

Ik behandel alleen mensen die zelf om reiki vragen. U kunt mij dus niet vragen om een ander te behandelen, zonder zijn/haar toestemming. Ook al voel ik door mijn heldervoelendheid (welke aangeboren is) heel goed aan, of iemand reiki hebben wil, ik kan niet ongevraagd iemand reiki geven. Dit doe ik alleen als iemand niet in staat is om erom te vragen. Bijvoorbeeld een baby.

Bij een baby heb ik de toestemming van de ouders nodig. Kleine kinderen laten vaak op geheel eigen wijze merken, dat ze behoefte hebben aan reiki, door gewoon simpelweg mijn handen te pakken, en deze neer te leggen op hun pijnlijke plek. Ook huisdieren zijn hier erg goed in, en draaien net zolang onder mijn handen door, tot ze op de goede plek liggen.

Mooie reiki ervaring!

Een van mijn leukste reiki ervaringen is dan ook de keer, dat ik bij iemand op visite was. Daar was een jongetje dat ik regelmatig behandeld had op afstand, vanwege darmkrampjes. Inmiddels was het jongetje van baby uitgegroeid tot een bijna tweejarig mannetje. Hij liet duidelijk merken dat hij wel reiki wilde, maar ik wilde eens weten hoe hij dit zou uiten, dus gaf niet meteen toe. Eerst ging hij eens voor me staan, en keek me guitig lachend aan. Toen dat niet werkte, draaide hij zich om, en duwde met zijn kontje tegen me aan. Toen ik hem niet op mijn schoot nam, duwde hij wat harder en sprong. Hij zat op schoot.

Nog steeds hield ik mijn handen niet tegen hem aan. Hierop pakte hij ze, en drukte ze tegen zijn buik aan. Nog steeds gebruikte ik geen reiki. Toen kwam er de vraag/het commando, gezamelijk met een wat boze blik (hij wist heus wel dat ik hem testte) ZET JE HANDEN EENS AAN! En ik gaf reiki, hij reageerde met een luide zucht van opluchting.

Wat wordt er van u verwacht tijdens een behandeling?

U gaat heerlijk liggen op de behandeltafel. (of zitten als liggen niet gaat)

U sluit uw ogen. En u ontspant.

Na de behandeling is het verstandig om goed water te drinken, zodat afvalstoffen uit uw lichaam verdwijnen. En geniet ook na de tijd van de ontspanning.

Kom minstens 3 keer. De eerste behandeling wordt vaak als zeer ontspannen ervaren, de tweede maakt vaak veel los, waardoor het kan gebeuren, dat u zich erna wat minder prettig voelt, vandaar ook de 3e behandeling, zodat hetgeen wat loskomt, ook weer afgevoerd kan worden.

Vond u het de eerste keer, toch niet bij u passen, dan kunt u het natuurlijk bij deze ene keer laten.

Is na de eerste behandeling bijvoorbeeld uw slaapprobleem niet over? Kijk dan eens, of er ergens anders iets verbeterd is, bijv. uw zere rug, minder spanning, minder gepieker etc. En besef u, dat iets waar u al jaren last van heeft, niet na 1 behandeling over heeft. Het heeft tijd nodig. Hoe langer de klachten, hoe meer behandelingen.

Kinderen is een verhaal apart, meestal bereiken we in 3 behandelingen al een mooi resultaat. 

Geen tijd?

Juist als u vindt dat u geen tijd heeft, heeft u de reiki vaak het hardst nodig!

Ik hoop dat u snel eens komt ervaren wat reiki is. Uitleggen hoe het voelt kan ik niet, misschien lukt het u wel.